»KO SPREJMEŠ SVOJO INVALIDNOST, SE PRIČNEŠ TUDI SAM REHABILITIRATI«

Iztok Mrak Foto: ZIFS

Iztok Mrak je invalid-distrofik praktično od svojega zgodnjega otroštva. Kolikor se spominja, je že v prvih letih življenja moral uporabljati različne opore, kasneje pa je presedlal na invalidski voziček. Meni, da je to zelo pomembno za vsakega invalida, saj se je tudi sam z uporabo vozička pričel čutiti suvereno. Morda so bila prva leta življenja polna frustracij, ampak je kasneje lahko zaživel polno in tako tudi še danes živi.

Iztok Mrak je tudi poslovni sekretar Društva distrofikov Slovenije ter s svojim strokovnim znanjem lahko pomaga vsem novim invalidom, ki prihajajo na društvo iščoč pomoč za lajšanje tegob hude invalidnosti, kar mišična distrofija gotovo tudi je. Kot socialni delavec pa se je že tudi med študijem poglabljal v duševne stiske oseb z invalidnostjo, tako da mu težave tistih, ki se morajo soočati s svojo diagnozo, niso tuje.

V oddaji za invalide, ki jo bo Radio Štajerski val predvajal v soboto, 29. junija 2024 med 14.20 in 15.00 uro, bo podrobno pojasnil različne vrste in oblike mišično-živčnih bolezni, ki jih dandanes tudi stroka navaja kot pomembne. Frekvenci radia sta: 93,7 in 87,6 MHz.