FIHO KOT GARANT OBSTOJA

Borut Sever Foto: ZIFS

Fundacijo za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS – FIHO vodi že nekaj več kot dve leti in pol Borut Sever, edini invalid, ki je bil tudi kdaj direktor te fundacije. V sobotni oddaji za invalide na Radiu Štajerski val med 14.20 in 15.00 uro bo predstavil delovanje fundacije, ki jamči obstoj tako invalidskih kot humanitarnih organizacij, čeprav sredstev za oba sklopa ni nikoli dovolj, kot je tudi sam povedal.

Oddajo smo posneli pred časom, vendar so izjave povsem aktualne in zadevajo način pridobivanja sredstev, kakor tudi izvedbene mehanizme financiranja.

Borut Sever je sicer postal invalid pri svojih sedemnajstih letih zaradi posledic prometne nesreče, tako da je dodobra spoznal tudi življenje v invalidskem vozičku ter vse stopnje in načine medicinske in socialne rehabilitacije. Kot pravnik pa si je vedno prizadeval, da bi osebe z invalidnostjo imele v družbi enak status in pravice, kot jih imajo neinvalidi. Zato je dober sogovornik tudi državi, kadar so te pravice kakorkoli ogrožane. Je pa tudi pomemben član EDF-a – Evropskega invalidskega foruma. Tudi o tej svoji poziciji bo spregovoril v sobotni oddaji, 15. junija 2024, na Radiu Štajerski Val. Frekvenci radia sta: 93,7 in 87,6 MHz.