PREDSEDNIK JE KOT MOTOR

Urška Jakop in Franc Forštner Foto: ZIFS

Oddajo na Radiu Štajerski val, smo posneli že v  začetku decembra, in bo na sporedu v soboto, 17. decembra med 14.20 in 15.40 uro. Nastopila bosta predsednik Medobčinskega društva gluhih in naglušnih iz Velenja Franc Forštner in sekretarka društva Urška Jakop.

Franc Forštner je že popolnoma oglušel, da bi mu pri 48. letih ustavili polžev vsadek in od takrat naprej dobro sliši in seveda tudi sproščeno komunicira. Znan je kot izredno agilen predsednik, zato so mu že pred časom podelili tudi tretji mandat v društvu, ki bo prihodnje leto praznovalo 60. letnico obstoja in bo Velenje tudi mesto, kjer bo obeležen Mednarodni dan gluhih, ki je tretjo soboto v septembru.

Več o zgodovini društva ter o njegovih načrtih, pa boste lahko prebrali v eni od prihodnjih številk Sporočevalca, kot sta nam gosta obljubila.

Franc Forštner zase pravi, da mora biti vsak predsednik motor društva in prav to tudi on s svojimi sposobnostmi in načinom tudi kaže.

Povedati je tudi potrebno, da se predsedniku Forštnerju sploh ne pozna, da ima kakršnekoli težave pri poslušanju in govorjenju, saj je v tej, kakor tudi že v vseh preteklih oddajah bil enakovreden sogovornik in odličen poznavalec problematike gluhih, ne samo na področju, ki ga pokriva njihovo društvo, ampak tudi na splošno v naši družbi, saj si prizadeva za enakopravnost oseb z gluhoto, katerih del je tudi sam, čeprav mu je operacija polževega vsadka izjemno pomagala pri preseganju komunikacijah barier.

Zanimivi oddaji boste lahko prisluhnili na frekvencah Radia Štajerski val, kateri sta: 93,7 in 87,6 MHz.