KAKO KVALITETNO ŽIVETI Z MULTIPLO SKLEROZO

Skozi dvanajst let rednega izdajanja tednika Sporočevalec, smo vsako leto namenili posebno pozornost tudi multipli sklerozi, ki je bolezen sodobnega časa, čeprav mnogi menijo, da človeka spremlja že od nekdaj. Težave nastopijo v finalni fazi te bolezni, ko je toliko telesnih okvar, da se sprevrže v invalidnost.

Ozaveščanje javnosti o invalidih in invalidnosti je prvenstvena naloga vseh nas, ki so že desetletja ukvarjamo s tovrstno promocijo in zmanjšujemo stereotipe in predsodke o invalidih in invalidnosti. S svojimi vprašanji boste lahko tudi tokrat sodelovali na številki 01 786 0 400 ter oddajo poslušali na frekvencah: 93,1, 97,0 in 96,20 MHz, vse do 11.15 ure.

Seveda pa je tisoč obrazov te bolezni. Nekateri bolniki doživijo morda v življenju samo en ali dva zagona, drugi pa veliko več. Osebno sem poznal osebe, ki so kljub visoki starosti, še vedno lahko nemoteno vozile avto in tudi živele samostojno.

V naših oddajah predstavljamo invalide z različnih koncev Slovenije, zato bomo v sredo, 14. septembra, ob 10.30 uri v oddaji Odprta dlan predstavili Anito Hočevar, predsednico dolenjske podružnice s sedežem v Mokronogu, grosupeljska podružnica pa se bo predstavila v oktobrski oddaji. Kontinuiteta naših oddaj je prav zanimiva, saj je Anita Hočevar gostovala v eni naših oddaj v Novem mestu in to 24. aprila 2009. Požela je veliko zanimanja poslušalk in poslušalcev.