BRANKA PERNE JE NOVA PREDSEDNICA SOŽITJA

Zveza Sožitje, Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, ima novo predsednico Branko Perne, ki se je morda poslušalci oddaj za invalide spomnijo, saj je s sinom Luko že sodelovala v naših oddajah.

Branka Perne je bila tudi dolga leta predsednica Medobčinskega društva Sožitje Kranj, pa tudi članica Izvršnega odbora Zveze Sožitje. Zaradi sinove invalidnosti, je vpeta v delovanje te pomembne slovenske nacionalne invalidske organizacije že dolga leta. Nihče drug, kot starši ali sorojenci in drugi bližnji sorodniki, ne more tako poznati posebnosti teh vrst motenj, kot oni.    

Tokrat pa smo jo povabili v oddajo Odprta dlan na Radiu Zeleni val, kjer bo predstavila svoje dosedanje delo v Sožitju in načrte za prihodnost v vlogi predsednice zveze.

V našem času in prostoru, se o invalidih z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, seznanjamo zelo malo in počasi, čeprav so prav oddaje, ki jih že od konca leta 1994 izvajamo za vse vrste slovenskih javnosti, veliko prispevale k spoznanju, da so med nami tudi takšni invalidi.

Oddaja bo na sporedu v sredo, 1. junija, med 10.30 in 11.15 uro. S svojimi vprašanji, predlogi in mnenji lahko sodelujete v »živo« na številki studia, ki je 01 786 0 400. Frekvence radia pa so: 93,1, 97,0 in 96,20 MHz.