MALE SKRIVNOSTI VELIKIH MOJSTROV

Zadnjo oddajo z Nanijem Tirškom smo posneli na Radiu Štajerski val, kjer je opisal vse svoje uspehe, pa tudi naporno treniranje in zahteve sodnikov, ki določajo celo posebni telovnik, ki ga morajo strelci imeti. Ob tem je celo zelo pomembno, da je pravilno zapet in da je usnje iz katerega je izdelan, natančno v takšni trdoti, kot to zahtevajo mednarodni predpisi, kar pred tekmovanjem tudi podrobno testirajo.

Vsak drugi dan pa ga pričakuje tudi fizioterapevt, saj po napornih treningih v precej težkih položajih strelca, mišični oklep otrpne. Vsa oprema mora biti točno prilagojena strelčevi telesni konstrukciji, sicer pa tudi za invalide – strelce veljajo popolnoma isti standardi zahtev, kot za neinvalide.

Nanija Tirška letos še čaka veliko mednarodnih tekmovanj, samo za tega v Južni Koreji ne ve, če se ga bo  udeležil, kar je odvisno tudi od političnega položaja v svetu. Razmere so v tem času zelo nepredvidljive.

Zaupal nam je tudi, da so del njegove vsakodnevne sprostitve tudi vaje iz vizualizacije, ki jih opravljajo uspešni športniki. Brali smo lahko, kakšne so bile te vaje Tine Maze, Nani Tiršek pa ima v tem pogledu svoj način, ki pa ga ne želi odkriti, ker pravi, da so to male skrivnosti velikih mojstrov. Glede na njegove uspehe mu gre pritrditi. Nani Tiršek je bil 22. marca 2022 proglašen za športnika leta 2021 med invalidi.

Oddaja je bila predvajana na Radiu Štajerski val v soboto, 21. maja, med 14. in 15. uro.