TUDI Z MULTIPLO SKLEROZO JE MOGOČE KAKOVOSTNO ŽIVETI

Zadnji ponedeljek v maju, tokrat 30. maja, bo Svetovni dan multiple skleroze, ki mu v Združenju invalidov – Forumu Slovenije namenjamo še posebno pozornost v zadnjih 26. letih. Tudi tokrat bo tako, saj boste v nedeljo, 8. maja, prisluhnili Elizabeti Pongrac, predsednici Celjske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije.

Elizabeta Pongrac je v oddaji, ki smo jo posneli pred tednom na Radiu Celje v oddaji Sončni žarek, obširno opisala tudi svoje srečanje s to boleznijo, ki na srečo ni pustila hujših posledic. Znano je namreč, da multipla skleroza prihaja v zagonih in da ti zagoni puščajo zelo različne posledice, ki lahko močno vplivajo na telo in njegove funkcije.

Zanimivi oddaji lahko prisluhnete ob 18.15 uri na frekvencah radia, ki so: 95,1, 95,9, 100,3 in 90,6 MHz. Na ta način se boste lahko podrobno seznanili tudi s posebnimi socialnimi programi, ki jih Združenje multiple skleroze izvaja v svojih podružnicah širom Slovenije ter o vseh razsežnostih te bolezni, ki se velikokrat konča tudi s težko invalidnostjo.