ŠE VEDNO SO BOMBE POD NAMI

V zadnji januarski oddaji Odprta dlan, ki bo na sporedu v sredo, 26. januarja, med 10.30 in 11.15 uro, bomo v pogovoru z  mag. Adolfom Videnškom, predsednikom Zveze društev civilnih invalidov vojn Slovenije, spregovorili o dveh aktualnih temah pri nas: o odstranitvi neeksplodirane letalske 250-kilogramske bombe iz časov druge svetovne vojne na Teznem v Mariboru in o pomenu Evropske kartice ugodnosti za civilne invalide vojn Slovenije

Mag. Videnšek  je kot otrok prišel v stik z bombo in dobro ve, kakšne posledice pusti samo en dotik takega ubojnega sredstva na človeku. Njemu je bomba povzročila trajno slepoto in hude telesne poškodbe. Ker je neeksplodiranih ubojnih sredstev na območju Slovenije še veliko, je ena od glavnih nalog Zveze društev civilnih invalidov vojn Slovenije, ozaveščanje o vseh najdbah neeksplodiranih ubojnih sredstev, do katerih še vedno prihaja. 

Oddaja bo v živo, tako da vas vabimo k sodelovanju s svojimi vprašanji, mnenji in stališči preko številke studia, ki je: 01 786 0 400. Frekvence Radia Zeleni val pa so: 93,1, 97,0 in 96,2 MHz.