OPTIMISTIČNO V NOVO LETO

V nedeljski oddaji Sončni žarek na valovih Radia Celje, 9. januarja, ob 19. uri, je bila tokratna gostja oddaje predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov iz Celja Dragica Mirnik, ki je, kljub težavam z epidemijo, zelo optimistična, kar zadeva letošnje leto. Ob tej povejmo, da se oddaje Sončni žarek predvajajo na Radiu Celje že od februarja 1998 ali točneje skoraj 24 let, kar predstavlja tudi edino oddajo na Radiu Celje, ki ima tako dolgo zgodovino predvajanja in sprejemanja s strani poslušalk in poslušalcev iz osrednje Slovenije.

V začetku oddaje je predstavila vse dejavnosti društva o katerih smo obširno poročali tudi v Sporočevalcu ter najavila predvidene letošnje pomembne dogodke in srečanja.

V povezavi z Mestno občino Celje je še posebej izpostavila dobro sodelovanje celjskega društva z Združenjem invalidov – Forum Slovenije preko posebnega socialnega programa Dežurna psihosocialna služba za pomoč in oporo invalidom v RS, ki jo izvaja združenje že od 16.marca 2020 naprej.

Gostja je poudarila pomen Evropske kartice ugodnosti, ki jo na Celjskem že pridoma uporabljajo številni invalidi, saj so popusti, ki jih imajo v različnih kulturnih ustanovah in drugod, marsikje dobri in se splača potruditi za to kartico tudi kar zadeva nekoliko čakanja na upravnih enotah. Voditelj oddaje B. Pogačnik pa je še posebej izpostavil pomen te kartice pri uporabi v drugih državah Evropske unije, saj so tam popusti za invalide s to kartico še višji, kakor pa pri nas. Kot vse kaže, bo Evropska kartica ugodnosti postala pravi hit tudi na Štajerskem, saj je bilo že lani vloženo kar precej truda za njeno promocijo s strani Združenja invalidov – Foruma Slovenije.