NOBEN NAPOR NI ODVEČ, ČE IMAŠ SVOJ CILJ

Dan slovenskega športa, ki je bil v četrtek, 23. septembra, smo še posebej obeležili z nastopom Nanija Tirška, dvakratnega prejemnika medalj na Paralimpijskih igrah letos v Tokiu, ko je dan pred tem v oddaji Odprta dlan spregovoril o svojih uspehih in športni karieri po hudi prometni nesreči, ki je pustila trajne posledice, saj je postal tetraplegik. Kljub temu pa se ni vdal v usodo, ampak je v strelstvu našel svoje zadovoljstvo in seveda tudi velike uspehe.

Do sedaj je prejel štiri medalje na Paralimpijskih igrah v Londonu, Riu in v Toku. Številni poslušalci, ki so oddaji poslušali so sodelovali tudi pri treh nagradnih vprašanjih, ki so zadevala kariero tega športnika. Vsi so mu tudi zaželeli še veliko uspehov ter ga pohvalili za njegove optimistične besede, ki jih je namenil tudi številnim mladim, ki ne najdejo smisla v življenju in se predajajo dolgočasju. Sam ni nikoli pomišljal na samomor ali »podobne rešitve«. V tem času je namreč ogromno število podobnih mladih ljudi, ki se zgledujejo po najbolj tragičnih rešitvah za težave, ki so velikokrat samo navidezne.

Nanija Tirška smo tudi povprašali, ali morda tudi prenaša svoje odlične ideje na mlade po slovenskih šolah in še zlasti na področju Šaleške in Savinjske doline. Povedal je, da se dogovarja tudi za tovrstno sodelovanje. Zanimivo je, da ga pozna praktično vsa Slovenija, še zlasti pa njegovo bližnje okolje iz Gornjega Grada, kjer je doma. Vsak drugi dan pa tudi trenira in naredi, kar 80 km do Velenja in nazaj, saj je treniranje sestavni del naporov športnika, če hoče ostati v formi. Prav tako ni pozabil povedati, da pa v času, ko so tekmovanja pogosta, trenira vsak dan. Nobenega napora ni škoda, če imaš svoj cilj, je še poudaril na koncu.