STO OBRAZOV MULTIPLE SKLEROZE

Življenje oseb z multiplo sklerozo ima veliko obrazov. Gre za bolezen, ki je lahko usodna že po nekaj letih, lahko pa človek z multiplo živi tudi do visoke starosti brez velikih težav, odvisno od zagonov bolezni, ki so lahko številčnejši, ali pa jih morda po prvem napadu, kasneje sploh ni več.

O vseh razsežnostih multiple skleroze, se bomo v sredo, 25. avgusta, v oddaji Odprta dlan na Radiu Zeleni val pogovarjali s Pavlom Kranjcem, predsednikom Združenja multiple skleroze Slovenije, ki je tudi sam že v mladih letih doživel prvi napad in se potem z boleznijo, ki je povzročila invalidnost prebijal skozi življenje. Danes pa kot predsednik izvaja vse funkcije in tudi s svojim zgledom krepi zaupanje v delovanje medicine pa tudi družbene skrbi za tovrstne invalide.

Ob tem povejmo, da je Evropska komisija odobrila Novartisovo zdravilo ofatumumab za odrasle bolnike z recidivnimi oblikami multiple skleroze z aktivno boleznijo. Kakor so zapisali v časniku Delo, gre za proti celicam B usmerjeno zdravilo in prvo, ki si ga lahko bolniki odmerjajo sami doma s peresnikom enkrat na mesec.

Oddaja, ki bo potekala med 10.30 in 11.15 uro, lahko prisluhnete na frekvencah radia: 93,1, 97 in 105,30 MHz. Oddaje Odprte dlan so kontaktne, vedno omogočajo dvosmerno informacijo, zato ste tudi vabljeni k sodelovanju na številko studia radia, ki je: 01 786 0 400.

S svojimi stališči, mnenji in vprašanji, lahko sooblikujete oddajo, ki bo tako še bolj zanimiva. Ne pozabite, da ste tudi poslušalci oblikovalci tovrstnih medijskih dogodkov h katerim prispevate in opozorite vse družbene dejavnike, ne samo da obstajate, ampak tudi s kakšnimi težavami se srečujete v svojem življenju, in to ne glede ali ste oseba z invalidnostjo ali pa vas to samo zanima. Nihče ne more predvideti, da lahko vsakdo izmed nas že jutri postane invalid in bo potreboval poleg zdravstvene tudi družbeno pomoč ter vse oblike družabnosti, ki jih izvajamo tudi v Združenju invalidov – Forumu Slovenije, kar mogoče že mnogi veste. In to že 25 let!