PREDSEDNIK POLITIČNEGA RAVNOVESJA

Mogoče je res, da Janez Sušnik premalokdaj stopi pred mikrofone in kamere, vendar je v zadnji oddaji Odprta dlan v petek, 20. avgusta, podrobno obrazložil in odgovoril na vse obtožbe, ki so jih nekateri lansirali z namenom, da bi odstopil. Poslušalci so mu namreč zastavili tudi konkretno vprašanje, kako je delovalo prejšnje vodstvo in kako je zdaj?

Janez Sušnik je obrazložil, koliko pobud in sprejetih zakonov ter podzakonskih aktov je bilo sprejetih v času njegovega mandata ter za koliko se je upokojencem dvignila pokojnina, odstotek pri določanju pokojnine in tudi letni dodatek-regres. Na vse to je prejšnje vodstvo popolnoma pozabilo.

Pred oddajo pa je poklical tudi nekdanji podpredsednik Državnega zbora in tudi nekdanji tajnik Državnega sveta Primož Hainz, ki sicer prihaja z leve političnega provenience, ter dejal da je bil Sušnik vedno izjemno korekten in popolnoma avtonomen še v času, ko je bil predsednik Državnega sveta. Čeprav je do tiste funkcije prišel s pomočjo stranke SLS, pa je velikokrat naredil poteze, ki strankam SLS in SDS, takrat niso bile povšeči. 

Tudi v petkovi oddaji je povedal, da bo tudi vnaprej njegova naloga izključno pravice slovenskih upokojencev, in to ne glede kakšna in katera bo vlada. Sodeloval bo in že sodeluje z vsemi strankami v Državnem zboru, zato nikakor ne sprejema etikete, da je ljubljenec Desnice ali celo kakšne posamične stranke.

Izkazal se je tudi kot politično izjemno korekten, saj ni želel niti omeniti imen prejšnjega vodstva, ali podrobneje govoriti o finančnih težavah, ki jih je vodstvo takrat naredilo.