ZNANJE O ZAPUŠČENIH BOMBAH SPET V OSNOVNE ŠOLE

V nedeljski oddaji Sončni žarek na valovih Radia Celje, ki bo 8. avgusta med 19.15 in 19.45 uro, bo nastopil predsednik Medobčinskega društva civilnih invalidov vojn Slovenije s sedežem v Celju, Franc Užir, ki je tudi prejemnik Zlatega znaka Zveze društev civilnih invalidov vojn Slovenije, ki ga je prejel na nedavni proslavi 50. letnice zveze. V oddaji, ki smo jo posneli pred dnevi, bo posebej opisal strukturo njihovega društva ter izvedbo posebnih socialnih programov v času krize covida-19 in v času, ki bo, vsaj tako upamo, sledil v normalnosti.

Gost oddaje je skupaj z voditeljem Borutom Pogačnikom, opozoril na nujnost ponovne uvedbe izobraževanja otrok v šolah, pa tudi že v vrtcih o zapuščenih ubojnih sredstvih, ki skoraj vsako leto vzamejo nekaj življenj ter povzročijo številne, tudi težke invalidnosti. Franc Užir je bil žrtev takšnega materiala v svojem sedmem letu starosti, ko je prav tako radovedno pregledoval nek predmet, za katerega ni vedel, da je v bistvu bomba. Kot vemo, so žrtve tega vojnega materiala še opuščena ubojna sredstva iz 1. in 2. Svetovne vojne. Že letos sta umrli dve osebi, več pa je bilo ranjenih.

Podrobno pa boste lahko vse izvedeli, če se boste naravnali na frekvence Radia Celje, ki so: 95,1, 95,9, 100,3 in 90,6 MHz.