DOLŽNOST VSAKOGAR IZMED NAS JE, DA SE CEPI

V včerajšnji oddaji Odprta dlan, je mag. Dejan Židan v tričetrturnem pogovoru, spregovoril tudi o epidemiji ter posebej poudaril, da je dolžnost vsakega državljana, ki mu je do sočloveka, da se čimprej cepi. Povedal je, da v tem oziru ni prav nobenega razloga ne političnega ne idejnega, ampak je to preprosto dolžnost vsakogar izmed nas.

V oddaji je bilo govora tudi o zaposlitveni rehabilitaciji ter položaju nekdanjih delavcev, ki imajo najnižje invalidske pokojnine.

Dejan Židan pa je bil tudi eden od pomembnih akterjev za uvedbo prekmurskega jezika, ki je dejansko jezik naše najbolj vzhodne pokrajine. Bil je tudi med pobudniki uvedbe znakovnega jezika v Ustavo RS, kakor tudi jezika gluho-slepih.

Čeprav po poklicu magister veterinarske medicine, pa je bil tudi pobudnik številnih drugih socialnih zakonov. Povedal je tudi, da so takšne oddaje, kot je bila ta, praksa na Pomurskem radiu, kjer vsak mesec gostujejo poslanci različnih političnih opcij in tam soočajo svoja mnenja. Še pred oddajo je ponosno pokazal fotografijo svoje hčerke, ki je nastala tik ob cepljenju. Zanj in za njegovo družino je cepljenje absolutni imperativ, je še povedal.