TUDI ŠTUDENTJE INVALIDI VZTRAJNO ŠTUDIRAJO

Poslušalci oddaje Odprta dlan, v sredo, 24. marca, so v oddaji veliko izvedeli o načinu študija in tudi opravljanja izpitov ter drugih študijskih obveznosti na slovenskih univerzah. Amir Alibabić je iz lastnih izkušenj govoril o trenutnih praksah študija zaradi epidemije covida-19. Povedal je, da so v društvu pripravili poseben projekt, ki je v pomoč profesorjem oziroma učiteljem, ki preko spleta poučujejo invalide študente in seveda tudi drugo invalidno mladino, pa nimajo izkušenj z različnimi vrstami invalidnostmi. Amir Alibabić je bil mnenja, da so ta navodila in opis različnih vrst invalidnosti v veliko pomoč vsem, ki poučujejo invalide na različnih stopnjah in z različnimi vrstami invalidnostmi.

Predsednik Društva študentov invalidov Amir Alibabić je v oddaji Odprta dlan tudi odgovarjal na zanimiva vprašanja, ki so jih v kontaktni oddaji postavljali poslušalci. Tako je poslušalka, domnevno študentka invalidka, vprašala, kam bodo šla sredstva za prevoze s strani Ministrstva za delo, ker po njenem niso bila porabljena za ta namen, ker je bilo lani in letos prevozov manj? Amir Alibabić je pojasnil, da to ne drži, ker da so sedaj omogočili prevoze študentov invalidov po vsej Sloveniji in da so ta sredstva absolutno namenska ter da se ne morejo namenjati za druge namene.

Sicer pa je bilo zelo proaktivno, ko so bila v oddaji postavljena tudi tri zanimiva nagradna vprašanja, ki se dotikajo Društva študentov invalidov. Tako so se poslušalci seznanili še, kdaj je Mednarodni dan invalidov ter tudi s tem, kje je bil gost oddaje na mednarodni izmenjavi predlani?Zaposlovanje invalidov je še vedno v naši državi zelo problematično, zato je gost govoril tudi o tem, kakšne so možnosti za zaposlovanje invalidov po študiju pri nas. Omenil je več možnosti, ki so tudi nakazane rešitve za vse tiste, ki so to oddajo poslušali ter seveda za druge, ki so morda invalidi s statusom, pa niso študirali, ampak iščejo zaposlitev.