DRUŠTVO SOŽITJE V ŠENTJURJU JE ZELO DEJAVNO

Društva, ki spadajo v Zvezo društvo Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, so zvečine zelo dejavna. Eno takih je tudi Društvo Sožitje Šentjur, ki ima 230 članov in ki deluje na področju občin Šentjur in Dobje. V zadnjih dveh mesecih so izvedli tudi dva tabora vseživljenjskega učenja in to v Izoli ter na Pohorju, kjer so spoznavali zdravilne rastline.

V septembru pa bodo organizirali podoben tabor v Zrečah, ki pa bo namenjen izključno osebam s težko motnjo v duševnem razvoju. Zato bo na Zrečah imel vsak udeleženec svojega spremljevalca.

Tabori so bili  letos pod velikim vprašajem, kajti večina članov Sožitja spada med rizične skupine prebivalstva. Po drugi strani pa so bile napovedi za izvedbo taborov na Hrvaškem tudi slabe že v mesecu maju, tako da so se odločili za izvedbe v domovini.

Skoraj četrt stoletja bo minilo odkar je Martina Režek pričela s svojim delom v Sožitju. Takrat je bila šoferka, ki je vozila uporabnike na različne lokacije, predvsem pa na usposabljanje v Zavod v Dobrni, in tudi v VDC-je in deloma še dandanes, kot predsednica društva Sožitje, počne tudi to. Sicer pa je zaposlena v Varstveno delovnem centru v Šentjurju, predsednica pa je že 10. leto.

Martina Režek je po poklicu strojni tehnik ter je tako tudi najbolj primerna za delovno inštruktorico v Varstveno delovnem centru, saj zna odpraviti vrsto morebitnih tehničnih zapletljajev. Svoje življenje pa si je »popestrila« tudi z dolgoletnim delom v prostovoljnem gasilskem društvu, kjer še danes odhaja na številna tekmovanja kot veteranka in je tudi gasilska častnica.

Vse to in še več pa boste lahko izvedeli v oddaji za invalide na Radiu Štajerski val, kjer bo to soboto, 5. septembra, spregovorila v pogovoru z Borutom Pogačnikom. Oddaja, ki jo lahko poslušate  na frekvencah 93,7 in 87,6 Mhz, bo med 14. in 15. uro.