Z MINISTROM SKOZI TEŽAVE SEDANJEGA ČASA

Na povabilo Združenja invalidov – Foruma Slovenije bo gost sredine oddaje Odprta dlan na Radiu Zeleni Val, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Skozi 45 minut pogovora, se bomo sprehodili skozi njegovo življenje in delo do današnje funkcije ter tudi pregledali številne naloge in zahteve, ki jih je pred ministrstva in ministrstvo postavil čas pandemije ter so se s tem odprla številna socialna vprašanja o naši bližnji prihodnosti. Dotaknili se bomo odzivnosti trga dela, celostne skrbi za starejše, pregledali uporabnikom prijazne sisteme socialne pomoči ter seveda domove za starejše v prvem valu epidemije in v tem času. Poskušali bomo najti odgovore, če bo delo na domu, postalo naša prihodnost.

Pogovor bo verjetno zelo živahen, saj bo to prvič, da bo minister nekje spregovoril tudi z vidika svoje osebnosti, značaja in temperamenta.

Oddajo boste lahko poslušali na frekvencah 93,1, 97 in 105,30 MHz med 10.30 in 11.15 uro, prihodnjo sredo 15. julija. Svoja vprašanja pa lahko pošljete na elektronski naslov radia info@zelenival.com do 9.00 ure istega dne. Vprašanja lahko pošljete tudi po navadni pošti na Radio Zeleni Val, Taborska cesta 38d, 1290 Grosuplje za oddajo Odprta dlan. Minister bo skušal odgovoriti na večino vaših vprašanj, čeravno bo 45 minut, skupaj z glasbo, očitno premalo. Slovenski invalidi pa tudi drugi državljani zelo pozdravljamo to gesto ministra, ki bo na ta način še bližje vsem prav skozi radijski medij.