25. LET OBSTOJA DRUŠTVA

V nedeljo, 12. aprila, zvečer med 19.15 in 19.45, bo v oddaji Sončni žarek na Radiu Celje, gost urednika oddaj za invalide Sončni žarek Boruta Pogačnika, Stane Mele, predsednik Medobčinskega društva vojaških vojnih invalidov s sedežem v Celju.

Oddaja bo posvečena 25. letnici obstoja društva, ki je eno izmed največjih društev Zveze vojaških vojnih invalidov Slovenije, saj sega na Koroškem od avstrijske meje in do Podčetrtka, kjer je meja s sosednjo Hrvaško. Društvo ima več kot 200 članov v 33 občinah Savinjske regije. V oddaji bo Stane Mele govoril o posebnih socialnih programih, ki jih društvo izvaja za svoje člane že četrt stoletja.

Najbolj pomemben program je ohranjevanje zdravja, hkrati pa so tudi za člane dobrodošli programi druženja in oskrbe na terenu za tiste, ki niso ali pa so manj mobilni. Društvo bo koncem leta priredilo tudi srečanje ob 25. letnici, ki se ga bodo udeležili člani in kjer bodo seznanjeni s številnimi preteklimi dogodki, ki so močno vplivali na sam razvoj društva od leta 1995 do danes.

Zanimivi oddaji boste lahko prisluhnili na frekvencah radia: 95,1, 95,9, 100,3 in 90,6 MHz.