ALOJZ KOVŠCA BO ODGOVARJAL TUDI NA VAŠA VPRAŠANJA

Avtor oddaje Odprta Dlan Borut Pogačnik ni pozabil na vse zveste poslušalce Radia Zeleni Val in bo v studio povabil Predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Alojza Kovšco, ki bo to sredo, 25. marca v živo odgovarjal na vprašanja povezana s prvim domom civilne družbe – Državnim svetom v zvezi s pandemijo koronavirusa in drugimi vprašanji poslušalk in poslušalcev s področja civilne družbe. Oddaji, ki bo potekala med 10.30 in 11.15, lahko prisluhnete na frekvencah radia, ki so 93,1, 97 in 105,30 MHz.

Posebej vabimo predstavnike invalidskih in humanitarnih organizacij, da nam predstavijo svoje težave, stališče in mnenja v zvezi z delovanjem naših organov oblasti ter še posebej Državnega sveta. Številka za vaše klice je 01 786 0 400. Sodelujte s svojimi vprašanji in mnenji!

V Združenju invalidov – Forumu Slovenije še vedno nemoteno delujemo, saj nudimo vsak trenutek psihosocialno oporo, odgovarjamo na vaša številna vprašanja ter preko naših izvajalcev programa Veriga psihosocialne oskrbe in druženja, pomagamo uporabnikom pri dostavi zdravil in hrane na dom, kakor tudi pri ostalih nujnih intervencijah. Seveda pa vse pod strogimi ukrepi zaščite pred virusi. To delo opravljamo skrajno odgovorno. Še posebej pa se nam zdi pomembno, da odločilne osebe v društvih in zvezah ne zapuščajo svojih članov v teh časih, v tem katastrofičnem obdobju, ko vemo da sta telefon in tudi elektronski naslov dosegljiva in v uporabi. Pa še nekaj je, kar ne gre pozabiti, da kapitan vedno zadnji zapusti ladjo. Če kje ni tako, to ni v skladu z moralo in etiko in tudi častjo, ki smo jo funkcionarji invalidskih organizacij in društev dolžni izkazovati, ne samo javnosti in za javnost, ampak tudi do svojih članic in članov!