GOSTJE BODO DELOVNI INVALIDI

To nedeljo, 15. marca 2020, bo gost oddaje Drug z drugim na Radiu Triglav predsednik Medobčinskega društva delovnih invalidov s sedežem v Kranju Janez Zelnik.

Delovni invalidi so, čeprav po številu največja skupina invalidov pri nas, nekoliko manj dejavni kar zadeva nastope v javnosti. V uredništvu Sporočevalca jih stalno vabimo k sodelovanju in tokrat nam je uspelo, da bo prišel pred mikrofone radia, Janez Zelnik, ki bo v oddaji med 13.10 in 13.50 uro govoril o delovanju tega medobčinskega društva ter opozoril na številne posebne socialne programe. Povedati je potrebno, da so bili v društvu zelo dejavni tudi v preteklem letu. To medobčinsko društvo je tudi koordinator delovanja društev Gorenjske, kar je tudi precej pomembna zadeva.

V oddaji se boste podrobno seznanili z osmimi posebnimi socialnimi programi, ki so:  Preprečevanje in blaženje socialnih ter psihičnih posledic invalidnosti; Zagotavljanje zagovorništva; Informativna dejavnost; Usposabljanje za aktivno življenje in delo; Ohranjevanje zdravja; Rekreacija in šport; Dnevni centri, klubi; Kulturna dejavnost. Izvajanje programov jim omogočajo tudi popolnoma novi prostori, ki so jih pridobili v preteklem letu.

Sicer pa izdajajo enkrat letno tudi lep barvni Bilten, kjer opišejo vse pomembne dogodke tekočega leta in se spomnijo tudi pokojnih članov. Več pa na frekvencah Radia Triglav, ki so: 96, 101.5, 101.1, 89,8 in 103,5 MHz, prihodnjo nedeljo.

Borut Pogačnik