MLADE GENERACIJE ŽELE SPOZNAVATI INVALIDE

Kljub zgo321dnji uri, so danes ob 7.30, učenci osmih razredov Osnovne šole Vič, napolnili veliko dvorano šole, kjer je bilo nato predavanje Igorja Mravlje z naslovom Invalidi –  uspešni ljudje, ki sooblikujejo našo civilizacijo. Tokrat je predavatelj predavanje popestril tudi z največjimi uspehi svetovnih, evropskih in slovenskih invalidov. Učenci so z velikim zanimanjem spremljali skoraj 90 minutno predavanje.

Ob tej priložnosti smo se jim še posebej zahvalili za njihovo pozornost ter jim povedali, da v primerih, ko bodo morda ˝nesrečni˝ zaradi ocen ali kakšnih drugih neprijetnih dogodkov v šoli ali doma, lahko pomislijo na invalide, ki so kljub svoji težki invalidnosti, dosegli izjemne uspehe na področjih znanosti, glasbe, likovne umetnosti, fotografije, politike in športa.

S tem našim nasvetom smo tudi končali zanimiv ˝izlet˝ v zgodovino in življenje vseh vrst invalidov.

Tega medgeneracijskega srečanja in predavanja, so se udeležili tudi predstavniki Društva upokojencev iz Ljubljane, vojaških vojnih invalidov in različnih združenj Vojne za Slovenijo in Zveze borcev. Tudi prisotni invalidi so bili prijetno presenečeni nad pozornostjo učencev, ki so kljub svoji mladosti, pokazali pretanjen čut za invalide.

123