SOBOTA S PARAPLEGIKI

JP

Življenje paralitikov poznamo zelo slabo, saj gre za invalide, ki so postali to zaradi otroške paralize. Po iznajdbi cepiva zoper otroško paralizo, ta oblika bolezni in posledično invalidnosti, se ni več pojavljala. V zadnjem desetletju pa je veliko negodovanj nad obveznim cepljenjem otrok, vendar se otroška paraliza v svetu spet pojavlja in je cepljenje še kako potrebno.

Posledice otroške paralize so namreč tako težke, da je takšno tveganje popolnoma nesmiselno zlasti ker so dandanašnja cepiva popolnoma varna.

Vse o tej obliki invalidnosti pa to soboto med 14. in 15. uro na Radiu Štajerski Val, kjer bo v pogovoru z Jankom Pircem, članom izvršnega odbora Društva paralitikov Slovenije – PARAS, tekla beseda o vseh razsežnostih tovrstne invalidnosti.

Janko Pirc bo govoril tudi o obnovitveni rehabilitaciji in tudi o drugih vrstah pomoči za ohranjevanje zdravja paralitikov v naši državi. V mesecu avgustu je bil tudi vodja skupine paraliltikov na obnovitveni rehabilitaciji v Laškem, ki se je je udeležili 24 paralitikov. Vsi so bili zelo zadovoljni, saj jim je ta precej pomagala.

Oddaja bo zelo zanimiva zato prisluhnite na frekvencah Radia Štajerski Val, ki sta 93,7 in 87,6 MHZ.

Borut Pogačnik